Ziua comunei

SFÂNTUL PANTELIMONUL  – SĂRBĂTOAREA COMUNEI

ÎN ANUL CENTENARULUI LA CERNĂTEȘTI

Evenimentele culturale, artistice, prilejuite de sărbătoarea comunei noastre au captat interesul participanților, invitaților. Pe langa concertele, minirecitalurile unor cunoscut artisti populari consacrati, un important moment a fost cel al copiilor Scolii Generale Cernatesti, cucerind publicul prin frumoasele dansuri sau cantece interpretate de ei.

 Totodata, expoziția de produse specifice zonei noastre s-a bucurat de aprecieri deosebite din partea conduceriil Directiei agricole, scoțându-se în evidență nevoia antrenării tinerilor în procesul de producție, apelararea la proiecte pentru accesarea de fonduri pe masura 4.2. Localnicii, cei mai mulți dintre cei care au vizitat expoziția, au fost foarte frumos impresionați pentru inițiativa realizată, astfel încât să arătăm potențialul și resursele comunei noastre.

 Un interes deosebit a fost manifestat atât de copii, profesori, părinți sau simpli participanți față de demonstrațiile și work-shop-ul realizat de clubul de radioamatori Univers B-90 de la Buzău, sub patronajul direct al Federației Române de radioamatorism, reprezentată de doi vicepreședinți dar și de maestrul emerit al sportului, dl Vasile Căpraru, multiplu campion național și internațional, care la venerabila vârstă de 86 de ani a făcut o demonstrație de virtuozitate față de totată asistența. Copii au fost copleșiți de interesantele experiențe la care au fost implicați direct, fiind recompensați cu QSL-uri (cărți de confirmare) personalizate, pentru primele lor legături de radioamatori realizate în direct.

 Spre seară, echipa de la Cub Univers B-90 a continuat maratonul realizând legături radio în unde scurte cu aproape 300 de stații de radioamatori din România, Uniunea Europeană chiar și din Japonia, sub indicativele special dedicate evenimentului Centenarului dar și din Rezervația de liliac. Astfel, imaginea comunei noastre a fost promovata cu mare succes. Cu acest prilej a fost emisă o diplomă specială dedicată evenimentului și care se bucură de interes din partea radioamatorilor (http://wff-yo.blogspot.com/).

 O altă mare bucurie au primit-o copii premianți care au primit diplome și vouchere pentru a participa la o excursie tematică.

 Prin acțiunile desfășurate cu ocazia zilei ”PANTELIMONULUI” am reușit să promovăm imaginea comunei peste tot în lume, am demonstrat că printr-un efort coordonat se poate marca ziua comunei într-un mod inedit, atractiv și plăcut tuturor; suntem convinși că pe viitor se vor găsi idei și soluții pentru a continua sau dezvolta astfel de evenimente.

27 iulie 2017

Primarul comunei Cernăteşti, Petrache Mîrzea, şi Consiliul Local Cernăteşti vă invită la Sărbătoarea ,,Sfântul Pantelimon”, eveniment ce va avea loc Joi, 27 iulie 2017, ora 15:00.